A Dolby évtizedek óta úttörő szerepet játszik az audio és videó formátumok fejlesztésében. A vállalat nemrég bemutatta első, vezeték nélküli fejhallgatóját.

Az első nekifutás

A Dolby Dimension meglepően egyszerű kialakítású füles. Semmi fakszni, semmi felesleges villantás. A jól ismert logóval ellátott készülék, három forráseszköz kezelésére képes, de a mellékelt dedikált alkalmazással összesen nyolc berendezéshez társítható. A saját fejlesztésű Dolby LifeMix technológia segítségével egyszerűen szabályozható a zajcsökkentés mértéke a teljes csend, s a jól hallható környezeti zajok között.

A füles 40 mm-es meghajtókat dolgoztat. A Dolby Atmos technológia által szavatolt hangélmény Bluetooth kapcsolaton keresztül is biztosított. Az intuitív érintésvezérlés könnyű használatot tesz lehetővé, gyakorlatilag minden funkció elérhető néhány mozdulattal. Az érzékeny mikrofonok hívások fogadását is lehetővé teszik, amelyek a SIRI vagy Google Assistant használatával még könnyebben kezelhetők.

A fejhallgató microUSB interfészen keresztül vagy a mellékelt Power Base töltővel etethető, tizenöt perc töltés hozzávetőleg két órás használatot biztosít. A Dolby Dimension forgalmazása december első napján kezdődik, 600 dollárt kell érte leszurkolni a kasszáknál.