A Canon mindkét újdonsága LCOS képalkotási technológiára építkezik, natív 4K megjelenítésre képes és nagy fényárammal dolgozik.

Várhatóan nem pénztárcabarát eszközök

A Canon még az idén szeretné a boltokban látni a 4K6020Z és 4K5020Z típusjelzésű újdonságokat. Utóbbi modell a gyártó szerint a világ legkisebb és legkönnyebb, kereskedelmi forgalomba kerülő, natív 4K felbontásra képes vetítője. A projektorok otthoni és közületi felhasználásra egyaránt ideálisak, de olyan területen is bevethetők ahol kiváló minőségű képalkotás, s a pontos szín visszaadás kiemelten fontos.

Mindkét kivetítő az LCOS technológiát használja, s megkapta a Canon szabadalmazott AISYS optikai rendszerét. A berendezések natív 4K (4096 × 2160) felbontású tartalmak megjelenítésére, tisztább és robusztusabb kép előállítására képesek. A projektorok legfeljebb 20 000:1 kontrasztarányt kínálnak, 6000 / 5000 ANSI lumen maximális fényáram mellett. Mindkét modell támogatja a HDR10 és a Hybrid Log-Gamma (HLG) technológiákat. A lézeres fényforrások üzemideje a hivatalos adatok szerint 20 000 üzemóra. A készülékeken többek között HDMI, HDBaseT, USB és a hálózati kapcsolatot biztosító konnektorok találhatók. A pontos megjelenési dátum és az árak egyelőre nem ismertek.