Az LG CineBeam 4K vetítő januárban hallatott először magáról. A kompakt, közepes vetítési távolságot használó eszköz, DLP képalkotó technológiára építkezik, támogatja a HDR tartalmak megjelenítését, s kialakításánál fogva kényelmesen hordozható.

Csak nézünk, mint a moziban

A HU80KSW típusjelzésű készülék a vállalat első 4K UHD projektora, 2500 lumen fényerővel rendelkezik, így kevésbé elsötétített környezetben is jól használható. A vetítő igény esetén, akár 150 hüvelykes kép megjelenítésére is képes.

A hagyományos 4K projektorok általában nehézkes, drága és nehezen beüzemelhető készülékek. Az LG újdonsága azonban csak fele akkora, mint az átlagos 4K UHD vetítők, aminek titka az egyedi motorban keresendő. A készülék padlón, falon vagy mennyezeten is elhelyezhető, de igazából fix helyre sincsen szüksége, mert a fülnek és Auto Cord funkciónak hála, bárhol használható a lakásban.

A projektorba két darab 7W teljesítményű hangszóró került, amik a gyártó szerint feleslegessé teszik a külső hangeszközök használatát. Az újdonság megkapta az LG webOS 3.5 platformját, amely hozzáférést biztosít az internetes tartalomszolgáltatók kínálatához. A projektorra USB, HDMI és Ethernet csatlakozók kerültek, de a vezeték nélküli kapcsolódást is támogatja. A kényelem érdekében a vezeték nélküli billentyűzet és egér használata is megoldott.