Megérkezett a Leica D-Lux 7 kamera

A Leica újdonsága valójában a Panasonic Lumix LX100 II óvatosan átdolgozott változata, így sok újdonságra nem szabad számítani.


Klasszikus újrahasznosítás

A D-LUX 7 fényképezőt 24-75 mm gyújtótávolságú (f/1,7-2,8 fényerejű) objektívvel szerelték, megkapjuk az effektív 17 megapixeles felbontást, s a társmodellből származó, állítható képarányú négyharmados érzékelőt. A rekesz- és zársebesség beállítása külön tárcsával történik, megvan az előválasztási lehetőség és a teljes kézi üzemmód is megmaradt.

A készülék 2,8 megapixeles elektronikus keresőt és 3 hüvelykes, fixen elhelyezett LCD kijelzőt kapott. A kamera természetesen támogatja a 4K felbontású felvételek készítését, míg a mozgóképek esetében 4K (30 fps) és FullHD (60 fps) felbontás áll rendelkezésre. A fényképező támogatja a RAW formátumot, beépített Bluetooth és Wi-Fi adapterekkel rendelkezik, s együttműködik a Leica Fotos alkalmazással. A gép az LX100 II mellé téve, kicsit szögletesebb és sarkosabb, ezen felül csak kisebb kozmetikai változtatások történtek. A Leica D-Lux 7 kamera előre láthatóan 1150 eurós árcédulával kerül forgalomba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?