A NEC legújabb MultiSync kijelzője az átlagosnál jobb jellemzőkkel bír, így grafikusok vagy fotósok számára is jó alternatíva lehet.

Profik figyelmére számíthat

A MultiSync EA271U típusjelzésű modellt, 27 hüvelykes W-LED háttérvilágítást használó IPS panellel szerelték. A készülék 110% sRGB, 81,6% AdobeRGB, 78% NTSC színtér lefedettséget, 350 nites fényerőt és 178 fokos betekintési szöget kínál. A 3840×2160 képpontos Ultra HD felbontású kijelző magasságában állítható, forgatható és pivot módot is kapunk.

A monitor számos kényelmi funkcióval, szűrővel (Low Blue Light) és integrált környezeti érzékelővel rendelkezik. Utóbbinak köszönhető, hogy minden körülmények között a megfelelő fényerőt kapjuk. Az eszköz kompatibilis a SpectraView II kalibrációs eszközzel és támogatja a ControlSync szoftvert, ami akár hat monitor együttes használatát is lehetővé teszi. Az újdonságra HDMI, DisplayPort 1.2, USB 3.0, USB-C és analóg konnektorok kerültek; az USB-C port igény esetén, hordozható eszközök töltésére is alkalmas.

A NEC MultiSync EA271U monitorért 799 eurót kell fizetni, míg a kalibrációs eszközzel csomagolt változatért 960 eurót kér a gyártó.