A Cosmo Communicator egy all-in-one hordozható eszköz, amely összezárva mobiltelefonként, szétnyitva zseb-számítógépként használható, sőt fotózásra is alkalmas.

Sokoldalú eszköznek tűnik

A Planet Computers egy brit manufaktúra, amely olyan szakembereket tudhat maga mellett, akik a Gemini PDA megalkotásában is közreműködtek. A Cosmo Communicator Android Pie és Linux operációs rendszert futtató, dual-boot opciót kínáló eszköz, amely két kijelzővel és megvilágított fizikai billentyűzettel rendelkezik. Zárt állapotban a hívások és üzenetek kezelését 2 hüvelykes (570 x 240 képpont) AMOLED kijelző segíti, ami felett egy 24 megapixeles kamera kapott helyet. Az apró színes képernyő alá, egy a készülék védelmét biztosító ujjlenyomat-érzékelő került.

Az alumíniumból készült házat kinyitva, egy FHD felbontást kínáló, 5.99 hüvelykes érintőkijelző, valamint egy mechanikus billentyűzet fogad. A bal felső sarokba, egy 5 megapixeles szenzor került, s kapunk egy dedikált gombot a hangvezérléshez. A készülék gyomrában MediaTek P70 lapka és kétmagos segédprocesszor dolgozik, a grafikus feladatokat ARM Mali G72 MP3 GPU kezeli.

A rendszer 6 GB operatív memóriával gazdálkodhat, adattárolásra 128 GB hely jutott, ami microSD kártyával bővíthető tovább. Az energiát 4220 mAh kapacitású akkumulátor szolgáltatja, ami elsőre kicsit karcsúnak tűnik, de gyártó szerint két napot könnyedén kibír. A 4G képes eszközbe természetesen WiFi, LTE és Bluetooth modul is került, ahogy az NFC és GPS sem maradt ki.

A fejlesztők jelenleg közösségi kalapozást folytatnak, de máris többszörösen túlteljesítették a kitűzött célt, ami a projekt jövőjét tekintve igencsak biztató. A Cosmo Communicator jelenleg 569 dollárért rendelhető és jövő nyáron vehető először kézbe.