A VivoBook 14 laptop hardveresen csupán a középkategóriát erősíti, azonban az ASUS újdonsága olyan kijelző-arányt kínál, ami eddig a felsőbb osztályokra volt jellemző.

Sajnos árat egyelőre nem tudunk

Az újdonság legerősebb változata 14 hüvelykes, FullHD felbontással rendelkező kijelzőt visel, amit minden oldalról keskeny sáv szegélyez. Az ún. Nano Edge dizájn lehetővé tette a hasznos képernyőfelület növelését. A készülék mindössze 17,7 mm vastag és 1,4 kilogrammot nyom, így egészen kényelmesen szállítható. A kijelzőt egyedi kialakítású ErgoLift csuklópánt tartja, ami nyitott állapotban enyhén a felhasználó felé dönti a noteszgépet, kényelmes gépelési pozíciót biztosítva.

A VivoBook 14 legfeljebb nyolcadik generációs Intel Core i7-8550U processzorral, 8 GB LPDDR3 RAM-mal, 512 GB tárhelyet biztosító SSD-vel kérhető. Az eszköz védelméről az érintőpadba integrált ujjlenyomat-érzékelő gondoskodik, míg a nagyméretű billentyűk mögé világítás (opcionális) került. A széleken USB 3.1, USB 3.0 és HDMI konnektorok, jackcsatlakozó és microSD-olvasó található, ezeken felül ASUS SonicMaster technológiát használó hangszórók és HD webkamera került a kínálatba. Az energiát 38 Wh kapacitású, gyorstöltést is támogató akkumulátor szolgáltatja, amely két töltés között 10-11 órás üzemidőt biztosít.