Az Oppo farvizén vitorlázó Realme márka, alig egy éves fennállása alatt számos korrekt módon összerakott telefonnal jelentkezett. A gyártó nem tartozik a nagy játékosok közé, inkább a járt utat tapossák, mégis egyre komolyabb rajongótáborral rendelkezik.

Az európai forgalmazás kérdéses

A Realme U1 külső tekintetében semmi újdonságot nem kínál. Az előlapot 6,3 hüvelykes IPS kijelző foglalja el, amibe csupán egy visszafogott szenzorsziget lóg bele. A harmadik generációs Gorilla üveggel védett panel 1080 x 2340 képpont felbontással rendelkezik. A burkolat alatt MediaTek Helio P70 lapka kapott helyet, operatív memóriából 3/4 GB, míg belső tárolóból 32/64 GB jutott. A tárhely a bevett gyakorlat szerint microSD kártyával bővíthető tovább.

A kifejezetten diszkrét notch, egy 25 megapixeles (f/2) Sony IMX576 kamerát rejt, míg a hátlapra 13 + 2 megapixeles páros került. A képalkotást természetesen mesterséges intelligencia segíti. A készülék védelméről a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, de arcalapú feloldásra is lehetőség van. A 3500 mAh kapacitású akkumulátor microUSB interfészen keresztül tölthető. A telefon Android 8.1 alapokra húzott ColorOS 5.2 rendszert futtat és hozzávetőleg 145 (3/32 GB), illetve 170 (4/64 GB) dolláros áron szerezhető be.