A második generációs Skagen Falster órát kompakt kialakítás és az elődtől örökölt elegáns külső jellemzi. Az újabb változat funkcionalitás tekintetében szintet lépett kár, hogy a teljesítményen és a gyengécske üzemidőn nem sikerült javítani.

Még van hova fejlődni

Az új óra a felületes szemlélő számára sok újdonsággal nem szolgál, pedig a tervezők számos finom változtatást eszközöltek a készüléken. A dizájn alapvetően továbbra is uniszex, azonban a különböző színű tokokkal, valamint változatos anyagú szíjakkal lehet finomítani az összképen. Az óra egy milliméterrel alacsonyabb, s két milliméterrel kisebb (40 mm) az előző változatnál, 1,2 hüvelykes (390×390 képpontos) AMOLED kijelzőt visel. A készülék oldalára a korona mellé, további két gomb is került, amelyekhez különböző funkciók rendelhetők.

Az eszköz nagyjából akkor került a piacra, amikor a Qualcomm bemutatta a Snapdragon Wear 3100 lapkakészletet, így a burkolat alatt még az előző chipset kapott helyet. Sajnos mindez rányomja bélyegét a teljesítményre és az üzemidőre, de a felhasználói élményt némiképp javítja a legújabb Wear OS használata. Falster 2 korábban nem elérhető szolgáltatásokkal is rendelkezik pulzusmérőt, NFC és GPS támogatást kapott. A beépített 300 mAh kapacitású akkumulátor hozzávetőleg 15-16 órás üzemidőt szavatol, ami elég karcsúnak számít, szerencsére a gyorstöltés támogatott. A Skagen Falster 2 okosóra szilikon és bőrszíjjal 275 dollárba kerül, míg a mágneses zárral ellátott fémszíjas változatokért 295 dollárt kell fizetni.