Idén is bemutattak egy csomó olyan kütyüt, ami sajnos végül az ígéretek vagy a remények ellenére még sem került piacra. Ezek közül 2018-ban, legalábbis a telefonos fronton mindenképp a Sony egyik üdvöskéje, az Xperia Z Pureness Z volt a legütősebb darab, amihez ráadásul még hivatalos technikai specifikációkat is kiadtak. Emiatt, simán azt hittük, hogy már a kanyarban van a sorozatgyártás, de persze csúfos koppanás lett a vége!

Mint látszik, a dallamos nevű Xperia Z Pureness egy full átlátszó telefon, amelybe egy különleges, 5,2 hüvelykes Full HD felbontású OLED kijelző került. Ez a megjelenítési módszer egyébként nem egyedülálló, hiszen az LG-nek és a Samsungnak, valamint néhány kínai cégnek is van már jó ideje nagyméretű átlátszó kijelzője, de a mobilos fronton ez azért egyelőre újdonságnak számít.

A képen látható modellbe egy nyolcmagos Snapdragon 845 procit pakoltak 6 GB RAM, és egy Adreno 540 grafikus vezérlő vidám társaságában, ami azért elég jó kis hardvercsomagnak számít manapság. A 128 GB adattárolásra szolgáló memória több, mint elég, a 3250mAh akksi korrekt, a hátlapra pedig egy 16 megapixeles duplakamerás rendszer került. Nagy disznóság a Sonytól, hogy végül offolták a projektet, most pedig már állítólag egy összehajtható, átlátszó mobilon dolgoznak, de én már nem hiszek el semmit!