Igazi szörnyeteg a Cemtrex SmartDesk munkaállomás

A Cemtrex SmartDesk nyáron mutatkozott be, azonban a nyilvánosság számára csak december végétől lesz elérhető. Az all-in-one munkaállomást elsősorban közületi felhasználásra készítették, de alapvetően bárki megvásárolhatja, akinek van elfekvőben 4500 dollárja.


Picit helyigényes darab…

Az egész szerkezet alapja, egy magasságában állítható pult, amelyet beépített motor mozgat fel és alá. A rendszer három darab, egyenként 24 hüvelykes IPS érintőkijelzőt dolgoztat, amelyek 1920×1080 képpontos felbontást kínálnak. A különböző dokumentumok kényelmesen mozgathatók a képernyők között, ráadásul mindezt érintés nélkül, kizárólag gesztusok segítségével is meg lehet tenni. A billentyűzet és az érintőpad az asztal felületébe került, előbbi természetesen háttérvilágítással is rendelkezik. A Leap Motion gesztusvezérlő a trackpad alatt kapott helyet nagy kérdés, hogy a két komponens mennyire jön ki egymással.

A trackpad jobb oldalára, egy vezeték nélküli Qi-töltő került beépítésre, amely a kompatibilis telefonok töltésére alkalmas. A középső és jobb monitor közé 5 megapixeles kamerát pakoltak, míg a balra egy integrált dokumentum-olvasót helyeztek el. Utóbbi úgy fest, mint egy lefelé irányított kamera, s a gyártó szerint villámgyorsan képes beolvasni a különböző iratokat. Bal kézre található, egy aprócska fiók, amiben vezeték nélküli fülhallgató lapul; ez igény szerint társítható vállalati rendszerhez, vagy otthoni telefonhoz.

A Cemtrex SmartDesk egy alapvetően kompakt Windows asztali gépnek felel meg; a gépházat az asztal alá rejtették el. A házban nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor duruzsol, GTX1050 Ti vagy GTX1060 Ti grafikus vezérlő társaságában. A rendszer 16 GB, illetve 32 GB DDR4 memóriával gazdálkodhat, adattárolásra pedig 256GB M.2 PCIe SSD + 1(2)TB HDD kombó használható. A készülék WiFi és Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatokat kínál, USB-C (3.1), USB-A (3.1), USB 2.0 konnektorokkal, kombinált fejhallgató-mikrofon aljzattal és Ethernet porttal rendelkezik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?