A Beddit elnevezésű eszköz figyeli az alvási szokásokat, s egy dedikált alkalmazáson keresztül segít az alvásminőség javításában.

Éjszaka van szolgálatban

Az Apple tavaly vásárolta meg az eszközt fejlesztő finn vállalatot, hogy a natív alváselemzéssel nem rendelkező, negyedik generációs Apple Watch szolgáltatásait bővítse. A Beddit 3.5 szalag, egy érzékelőkkel ellátott eszköz, amit a lepedő alatt kell elhelyezni. A mindössze 2 mm vastag, puha anyagból gyártott készülék a viselhető eszközökkel ellentétben szinte észrevehetetlen.

Az alvásfigyelő automatikusan követi az alvási szokásokat, méri az alvással töltött időt, figyeli a pulzusszámot, légzést, esetleges horkolást, de a hálószoba hőmérsékletét és páratartalmát is nyomon követi. Az alvással kapcsolatos elemzéseket az iPhone Health alkalmazás tárolja, míg a személyre szabott emlékeztetők az Apple Watch órán keresztül jutnak el a felhasználókhoz.

Minden napra beállítható valamilyen cél (pl. mikor szeretnénk ágyba kerülni, és mennyit szeretnénk aludni), aminek teljesítésére kimutatásokkal, emlékeztetőkkel és heti jelentésekkel motivál az eszköz. A Beddit 3.5 főként azok számára lehet érdekes, akik keveset és rosszul alszanak, vagy olyan egészségügyi problémákkal küzdenek, amik hatással vannak az éjszakai pihenésre. Az eszköz használatához iOS 12 vagy újabb rendszer szükséges.