Készül az elektromos Curtiss V8 motor

A Curtiss Motorcycle igazi legenda megújítására készül. A Hera elnevezésű járgány a Glenn Curtiss által meglovagolt V8 motorkerékpár mintájára épül.


Egy igazi art-deco szépség

Glenn Hammond Curtiss (1878-1930) amerikai pilóta és motorversenyző volt, aki 1907-ben, saját építésű V8-as motorkerékpárral állított fel (219,3 km/h) rekordot. Az egyelőre csak tervezőasztalon létező HERA koncepció formavilága minden ízében az eredeti járgányt idézi, beleértve a V formában elrendezett akkumulátorokat, amik egy 140 kW-os motort táplálnak.

Jordan Cornille, a tervezésért felelős részleg vezetője elmondta, hogy sokat tanultak a Zeus hibrid modell építése során, ezért vadonatúj akkumulátor-, motor- és vezérlőrendszert terveztek, komoly figyelmet fordítva a teljesítményre és hatótávolságra. A motorkerékpár 64,5 hüvelykes tengelytávval és 8,25 hüvelyk szabad magassággal rendelkezik, saját fejlesztésű elektronikai architektúrát kínál, amely bármikor könnyen módosítható. A Curtiss Hera a tervek szerint két éven belül lesz gyártásra készen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?