A Vivo NEX telefon elejére és hátoldalára is kijelző került, ráadásként az előlapi kijelző javára a szelfi kamera is lemaradt.

Dupla kijelző, dupla élvezet?

A korábban Vivo Nex 2 néven emlegetett készülék, végül a beszédes Vivo Nex Dual Display Edition elnevezést kapta a keresztségben. A címkével a gyártó mintegy arra is utalt, hogy nem a Nex közvetlen utódját tisztelhetjük a jövevényben. A telefon elejére 6.39 hüvelykes, 1080 x 2340 képpont felbontású Super AMOLED kijelzőt pakoltak, míg hátulra 5,49 hüvelykes (1080 x 1920 képpontos) megjelenítő került. A készülék előlapját teljes egészében a képernyő uralja, a gyártó adatai szerint 91,6 százalékos előlap/kijelző aránnyal büszkélkedhet az újdonság. A burkolat alatt Snapdragon 845 lapka dolgozik, ami mellé 10 GB operatív memóriát és 128 GB belső tárhelyet csomagoltak.

A hátoldali kijelző felett, három kamerának szorítottak helyet. A 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott főkamera (f/1.79) munkáját, egy 2 megapixeles (f/1.8) segéd támogatja. A trió harmadik tagja ún. TOF (Time Of Flight) technológiával dolgozik, amely rendkívül pontos arcelemzésre képes, illetve extra funkciókat is kínál.

A korai anyagokból ismerős Lunar Ring néven emlegetett LED gyűrű azon felül, hogy kifejezetten dekoratív a képalkotásban is szerepet játszik, mint plusz fényforrás. A telefon védelméről a frontoldali kijelző alá helyezett ujjlenyomat-érzékelő gondoskodik, ez a rendszer az előző változat öröksége. Az energiát 3500 mAh kapacitású, USB-C csatlakozón keresztül etethető, gyorstöltést támogató akkumulátor biztosítja, ami egy kicsit visszafogottabb korábbi 4000 mAh-ás telephez képest. Az Android 9.0 Pie rendszert futtató modell forgalmazása december utolsó napjaiban kezdődik, s 725 dollárnak megfelelő jüant kell érte kifizetni.