A Red Magic Mars a Nubia második gamer telefonja, amely az első modell által kitaposott úton igyekszik eljutni a játékosokhoz. A készülék Kínában már bemutatkozott, s hamarosan az európai piacon is megvásárolható lesz.

Erőből játszik…

A Red Magic Mars telefon 6 hüvelykes, 1080 x 2160 képpontos felbontást kínáló IPS LCD kijelzőt kapott. A képernyő védelmét Dinorex T2X-1 üveg látja el, amely a gyártó állítása szerint fizikai és mechanikai sérülésektől is képes megóvni a telefont. A burkolat alatt Snapdragon 845 lapka dolgozik, ami mellé az alapmodell esetében 6 GB operatív memória, valamint 64 GB tároló jár. Természetesen nem muszáj ezzel a kiszereléssel beérni, ugyanis 8/128 GB és 10/256 GB változatok is elérhetők. A telefon elöl és hátul szimpla kamerákat visel; az előlapra 8 megapixeles (f/2.0), míg hátulra 16 megapixeles (f/1.8) egység került.

Miután játékos modellről van szó a hátlapon RGB világítás kelleti magát. Ennél sokkal érdekesebb, hogy a széleket érintésérzékeny felülettel látták el, amihez különböző funkciók rendelhetők. A haptikus visszajelzésért, egyedi rezgőmotor (4D Shock) felel, de egy zavaró funkciókat letiltó dedikált (e-sport) gombot is kapunk. A megfelelő hangélményt DTS 7.1 hangzást támogató hangrendszer biztosítja. Jó hír, hogy a gyártó a 3,5 mm-es csatlakozót is meghagyta, míg a 3800 mAh kapacitású akkumulátor USB-C interfészen keresztül etethető. A játékos újdonság Android Pie alapokra húzott Red Magic OS 1.6 operációs rendszert futtat.