A lyukasztott kijelzőt viselő Huawei Nova 4 jövőhét elején Kínában áll színpadra, sajnos a nemzetközi piacon csak jövőre várható a megjelenése.

Már csak pár napot kell aludni

A NOVA 4 a napvilágra került infók szerint 6,4 hüvelykes, IPS LCD kijelzőt kapott, amely 1080 x 2310 képpont felbontással dolgozik. A képernyőt három oldalról keskeny káva szegélyezi, egyedül az alsó rész lett picit vaskosabb, ugyanis ide rejtették az érzékelőket és az antennát. A készülékházban Kirin 970 chipset lapít, 8 GB operatív memória és 128 GB belső tároló mellett. A tárhely microSD kártyával bővíthető.

Kamerából összesen négyet visel a készülék, ebből hármat hátul, míg egyet a kijelzőbe fúrt lyuk mögött kell majd keresni. A legdrágább változat hátuljára 48 megapixeles (f/1.8) főkamera kerül, míg a standard változatok 20 megapixeles főérzékelőt kapnak. Az elsődleges képalkotót minden modell esetében, egy 16 megapixeles (f/2.2) és egy 2 megapixeles (f/2.4) szenzor kíséri. A képalkotást természetesen mesterséges intelligencia támogatja majd, ennek mibenléte azonban még ismeretlen. A képernyőbe vágott lyukon 25 megapixeles kamera hunyorít majd a felhasználókra. A működéshez szükséges energiát 3750 mAh kapacitású telep biztosítja, amely a gyorstöltést is támogatja.