A Huawei Y9 nagy kijelzővel, aktualizált külsővel, elöl és hátul dupla kamerával, valamint korrekt hardverrel szólítja meg a fiatalabb korosztályt.

Kirándulás a szenzor-szigetekre

Az újabb kiadás célja, biztosítani a felhasználók számára a legújabb technológiákat, igazodva ezzel a folyton változó multimédiás igényekhez. A Huawei Y9 telefont 6,5 hüvelykes FullView kijelzővel szerelték, amely 2340×1080 képpontos felbontással rendelkezik. A panel 3D kialakítású, ezzel is növelve a hasznos felületet. A burkolat alá Kirin 710 lapka került; a grafikus feladatokért Mali-G51MP4 GPU felel; az operatív memória 4/6 GB, míg tárolóból 64/128 GB méretűre lehet számítani.

A készülék elejére 16 megapixeles szenzor került, míg hátulra 13 megapixeles kamera jutott. Mindkét egységet 2 megapixeles segédszenzor egészíti ki, amelyek portrémódban, illetve a bokeh effektek létrehozásánál jutnak szerephez. A képalkotást természetesen mesterséges intelligencia segíti. A hátlapon negyedik generációs ujjlenyomat-szkenner feszít, amely 0,3 másodperc alatt képes feloldani az eszközt. A továbbfejlesztett ujjlenyomat-technológia számos kényelmi funkciót biztosít. Az Android 8.1 rendszerre húzott EMUI 8.2 felülettel ellátott telefon energia igényét 4000 mAh kapacitású telep elégíti ki.