A Ford Quiet Kennel a fejlett technológiát veti be a kedvencek nyugalma érdekében. A kutyaházba épített rendszer inverz frekvenciákkal semlegesíti a négylábúak számára zavaró hangokat.

Tűzijáték-biztos építmény…

A kutya tulajdonosok nagyon jól tudják, hogy legyen kedvencük bármilyen vagány, bizonyos zajok hallatán képesek akár világ végéig is menekülni. A Ford újdonsága erre a problémára igyekszik tapaszt nyújtani, s bár a Quiet Kennel egyelőre csak prototípus, egészen érdekes megoldásról van szó.

https://youtu.be/uyfbpQhH-oM

A kifejezetten modern, sátortetős kutyaház, többek között nagy sűrűségű parafából készült és aktív zajcsökkentő hangrendszerrel rendelkezik. A megoldás alapvetően a fejhallgatókban alkalmazott eljárásra hasonlít. A külső zajokat érzékeny mikrofonok veszik, amelyek továbbítják a jeleket a beépített hangrendszernek, ami ellentétes frekvenciák kibocsátásával ellensúlyozza a zavaró hangokat. A Quiet Kennel belsejét automata üvegajtó választja el a külvilágtól, odabent szellőztetés és kellemes fények szolgálják a kedvencek kényelmét.