Az LG azonos műszaki jellemzőkkel rendelkező, de eltérő méretű soundbarokat mutatott be, amiket a Meridian Audio közreműködésével fejlesztettek.

Az LG impozáns tévé kínálattal rendelkezik, azonban a topkategóriás látvány mellé, nem ritkán kiábrándító hangzás társul. A hangzásjavításra persze számtalan orvosság létezik, ezek közül a legvisszafogottabb megoldás a soundbarok használata. A gyártó újdonságai (SL10YG, SL9YG és SL8YG) Dolby Atmos és DTS: X támogatással rendelkeznek, virtuális 3D hangteret és intelligens funkciókat kínálnak.

A hangprojektorok a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Meridian Audio díjnyertes megoldásait használják. A gyártó különös figyelmet fordított a beszédhangok elkülönítésére, basszus kiemelésére és a reális térhangzás megteremtésére. Bár a készülékek hagyományos sztereó hangkeltők, fejlett algoritmusok dolgoznak a többcsatornás jelfeldolgozáson. A készülékek beépített érzékelővel rendelkeznek a megfelelő tájoláshoz és beállításhoz.

A hangzás mellett az esztétikára és a szolgáltatásokra is odafigyelt a gyártó, így a berendezések mesterséges intelligenciára építkező, kényelmi funkciókat is nyújtanak. A Google Assistant kompatibilitás révén az eszközök okos-rendszerekbe integrálhatók, szóbeli utasításokkal is vezérelhetők és Bluetooth segítségével társíthatók hordozható forráseszközökhöz. Utóbbi azt jelenti, hogy hagyományos hangszóróként is bevethetők.

A dél-koreai vállalat újdonságai a küszöbön toporgó CES2019 kiállításon mutatkoznak be, árat egyelőre nem közölt a csapat.