Nagyon durva az LG E8 OLED tv – kipróbáltuk!

Milyen lett az LG egyik idei top OLED tévéje? Jó a képminőség? Hogy szól? Mennyire működik az okostévé? Megéri megvenni? Kipróbáltuk!


LG E8

Az LG E8 a vállalat idei komplett tv flottájában abszolút az első vonalat jelenti a W8 tapéta televízió, és a fura talpú C8 mellett. Beleraktak mindent, amit 2018-ban a vállalat fel tudott mutatni, ami az árán is meglátszik, és ami miatt baromi nagyok az elvárások vele szemben, hiszen jelenleg az LG az egyik leginnovatívabb cég a tévés iparágban.

Dizájn

Stílus: Ahh, hát az LG E8-ra elég egy pillantást vetni, és máris látszik, hogy nem hétköznapi darab. Az ultravékony képernyőt egy átlátszó üveglapra rögzítették, és ez utóbbit állították bele a talpba. Ez pedig olyan hatást kelt, főleg félhomályban, mintha a kijelző a levegőben lebegne. Élőben is nagyon állat: az ötlet is jó, és a kivitelezés is remekül sikerült.
Vékony kávák: Igen, 1 centiméteresek.
Falra akasztható: Igen.
Csatlakozók: 4 HDMI 2.0 (1 ARC támogatással), 3 USB 3.0, Ethernet, digitális optikai audió, 3,5 mm analóg audió.
WiFi: Még jó hogy!
Státusszimbólum faktor: Hibátlan, ezt aztán lehet mutogatni!

Képminőség

Panel: 10 bites OLED, Alpha 9 képfeldolgozó processzorral kiegészítve, 120 Hz képfrissítési rátával.
Felbontás: 4K, azaz 3840×2160 képpont, ami sokkal jobb, mint a Full HD (1920×1080), de elmarad a 8K-tól. Egyre több az ilyen felbontású anyag az online streamek és játékok között is, így abszolút van értelme az ilyen nagy részletességnek. Papíron rendelkezik olyan technológiával, amely képes feljavítani az alacsonyabb felbontást, de ennek semmilyen látható jelét nem tapasztaltuk, magyarán nem lett jobb a kép.
Kontrasztarány: Végtelen. A paneltechnológia elméletileg lehetővé teszi a végtelen valós kontrasztarány megteremtését, amit itt a műszeres mérések is alátámasztottak. E téren lever minden rivális megoldást.
Feketeszint: 0 nit, tökéletes fekete. Alul-, azaz felülmúlhatatlan!
HDR: Támogatott.
Maximális fényerő: 1000 nit. Ez ahhoz a nagy ellenfél QLED tévéktől, amelyek akár 1500 – 2000 nitet is tudnak, és ezáltal azoknál a HDR effekt még dinamikusabb.
Színpontosság: Ideális beállítások mellett elképesztően jó! Így a készülék akár grafikai munkákra is használhat.


Mozgásmegjelenítés: Szinte hibátlan. Médiaboxból érkező tv adásoknál, egyes videó állományoknál megfigyelhető igen-igen enyhe akadozás néha. Az objektumok körül nem bukkan fel zavaró aura, és az objektumok (pl. focilabda) duplikálódása sem tapasztalható.
Zajosodás: Van, szintén a rossz minőségű, alacsony bitrátájú anyagok (médiaboxon keresztül érkező SD tv műsorok, YouTube videók, letöltött fájlok stb.) esetén tapasztalható. De hát ez minden mai tévénél így van, ha béna a forrás. Mindenesetre a zajcsökkentés funkció egészen hatékonyan képes orvosolni ezt az anomáliát.
Felhősödés: Nincs.
Betekintési szög: Perfekt.
Input lag: 18,1 ms, szuper! Ennek köszönhetően az LG E8 játékra is alkalmas.
Tükröződés: Mint minden OLED tévénél itt is számolni kell valamekkora mértékű tükröződéssel, ami zavaró lehet, ha világos tárgy (mondjuk egy lámpa) vagy egy ablak van szemben a képernyővel.
Beégésveszély: Van. Ha valaki hosszú időn (kb. 10-12 óra napokon át) át jeleníti meg ugyanazt a homogén képi tartalmat, állóképet a képernyőn, és kiiktatja az ennek elkerülésére szolgáló beépített védekezési mechanizmusokat (pixelátmosás például), akkor annak körvonala hosszú időn át, vagy akár örökre ott maradhat a kijelzőn. Emiatt az eszköz használata monitorként nem javallott kifejezetten, de normális, hétköznapi használat esetén nem lehet gond.

Hang

Hangrendszer: 4.2 csatornás, beépített mélysugárzós, rejtett hangszórókat használó 60 wattos rendszer.
Hangminőség: Az átlagnál egy fokkal jobban szólal meg, de a tökéletestől a hangminőség messze van. A hangerővel nincs gond, de a basszusok gyengék, dinamika nem nagyon van, a megszólalás kicsit steril. Nagy gond nincs, de a tökéletestől messze van.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: webOS 4.0. Az egyik legjobb jelenleg.
Magyarul tud: Igen.
Sebesség: Kellően gyors.
Stabilitás: Megfelelő, nem fagy, nem kapcsol ki magától.
Alkalmazások száma: Kb. 150 darab. Túlnyomórészt tartalomszolgáltató appok, videómegosztók, képmegosztók, zenei adatbázisok. YouTube, HBO Go, Netflix, Filmbox stb. van!
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat. A formátum támogatás megfelelő, még a 4K HDR vidiket is képes kezelni.
Távirányító: Mozgásérzékelős, légiegeérként is használható Magic Remote. Kegyetlenül jó!
Képernyőtükrözés: Támogatott.

Ár

55″ (LG OLED55E8PLA): 585 000 forinttól.
65″ (LG OLED65E8PLA): 996 000 forinttól.
Nem olcsó, de a tudás, a dizájn, a képminőség és a kiegészítő funkciók ismeretében ez korrekt árnak számít.

Kinek ajánljuk – LG E8

– Csúcstévét szeretne.
– Tökéletes feketére, végtelen kontrasztra vágyik.
– Fontos a jó képminőség.
– Számít a felhasználóbarát kezelés.
– Filmezésre, tévézésre, játékra használna tévét.
– Fontos a hibátlan betekintési szög.
– Lényeges a kiemelkedő, figyelemfelkeltő dizájn.
– Státuszszimbólumot keres.

Kinek nem ajánljuk – LG E8

– Olcsó tévét keres.
– Monitorként használná a készüléket.
– Olyan televíziót akar, amely extrémen jó megszólalást produkál.
– Állóképeket jelenítene meg hosszú időre a kijelzőn.

Még több információ az LG E8 tévéről a termék hivatalos weboldalán

 • Képminőség
  (4.5)
 • Hangminőség
  (4)
 • Kezelés
  (4.5)
 • Dizájn
  (5)
 • Extrák
  (4)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.3

Összegzés

Az LG E8 a jelenlegi tévés termékcsalád egyik csúcsa. Gyakorlatilag nincs gyenge pontja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?