A Louis Vuitton Tambour Horizon burkolata alá a legújabb Qualcomm rendszerchip került. A frissítés következtében jelentősen javult az üzemidő, s újabb funkciók is megjelentek.

A Qualcomm a közelmúltban mutatta be legfrissebb, okosórákba szánt lapkáját, amely az energiagazdálkodás tekintetében komoly javulást hozott. Ugyan a Wear 3100 továbbra is négymagos Cortex-A7 (1,2 GHz) processzort dolgoztat, egy QCC1110 jelzésű koprocesszor és a gépi tanulás-támogatása is a képletbe került.

A megújított Tambour Horizon átlagos használat mellett öt napig bírja, de körültekintéssel egy hétre is feltornázható az üzemidő. Az új rendszerchip újabb szolgáltatásokat is hozott magával, ráadásként a gyártó a kijelzőt is átdolgozta kicsit. A készülék a régi kivitelek mellett, fehér kerámia változatban is elérhető lesz; a kiadott képek alapján kifejezetten elegáns verzióról van szó. A vállalat a forgalmazás kezdetéről és az árakról egyelőre nem nyilatkozott, de a korábbi modelleken 2490 dolláros árcímke lógott, így hasonló árfekvésre lehet számítani.