Az LG Electronics egy éve mutatta be felcsavarható OLED kijelzőjének prototípusát, amely akkor még csupán felvágós demonstrációnak hatott. A gyártó most elkészítette a készülék megvásárolható változatát, ami egészen meggyőző lett.

Csavard fel a tévédet!

Az LG Signature OLED TV R első pillantásra hagyományos 65 hüvelykes készüléknek tűnik, egészen addig míg a panel gombnyomásra el nem kezd visszahúzódni csigaházába. A készülék második generációs képfeldolgozó processzorral rendelkezik, 4K felbontást kínál és LG WebOS platformra építkezik. A szolgáltatások között megtalálható az Amazon Alexa és AirPlay 2 támogatás, de HomeKit integrációt is kapunk.

A berendezés panelt rejtő házában, egy Dolby Atmos támogatással felvértezett, 100W teljesítményű hangrendszer is lakik. Bár a surround hatást a rendszer csak szimulálja, markáns és jól körülhatárolható hangszínpadot kapunk. A hangélmény a gyártó szerint erőteljes és tiszta, s ugyan a rendszer biztosan nem váltja ki a dedikált házimozi szetteket az átlagosnál jobb megszólalásban lehet reménykedni.

A készülék a hagyományos nézet mellett, teljesen csukott (Zero View) és osztott (Line View) állapotban is használható. Zárt állapotban a készülék egyszerű hangrendszerként használható, míg osztott módban valósidejű információk (pontos idő, időjárás, útinfó) megjelenítésére képes. A gyártó állítása szerint a mechanika ötvenezer nyitást-zárást bír ki, de a puding igazi próbája a kóstolás. Az LG Signature OLED TV R előre láthatóan a második félévtől lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.