A Honor Play 8A telefon a korábban megszellőztetett papírforma szerint alakult, azaz egy nagyméretű, ám átlagos képességekkel bíró készüléket kapunk.

A telefonra 6.09 hüvelykes HD+ IPS kijelzőt került, amibe csupán egy kisméretű szenzorsziget csúszott bele. A fémvázra szerelt műanyag burkolat alatt Mediatek Helio P35 lapka dolgozik. A készülék 32 GB / 64 GB belső tárhelyet kínál (512 GB-ig bővíthető) és 3 GB operatív memóriával rendelkezik.

A telefon elejére és hátoldalára is egyetlen kamera került. A szenzorszigetet 8 megapixeles (f/2.0) egység uralja, míg hátra 13 megapixeles (f/1.8) szenzort pakoltak. A készülékre ujjlenyomat-olvasó nem került, de az arcazonosítás azért a csomagba került. Az Android Pie rendszert futtató újdonság WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványt használ, Bluetooth 4.2, GPS, FM rádió kivétel nélkül a kínálat részét képezik. A 3020 mAh kapacitású akkumulátor USB-C interfészen keresztül tölthető, igény esetén az átlagosnál gyorsabban is. A Honor Play 8A forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik, előre láthatóan 100 eurót kell majd érte lerakni.