Az ASUS az okostelefonok szeretem/nem szeretem megoldását ültette át legújabb noteszgépére, amivel sikerült alaposan megnövelni a hasznos kijelzőfelületet.

A noteszgépek gyártói az elmúlt időszakban sokat dolgoztak azon, hogy változatlan méretű készülékházba minél nagyobb kijelző kerülhessen. Az első lépés a képernyőt övező káva farigcsálása volt, ami azonban egy újabb problémát generált. Nevezetesen hova kerüljön a hagyományosan felül helyet foglaló kamera? Miután a közvetlenül billentyűzet fölé pakolt, illetve oldalra pozicionált megoldások nem nagyon váltak be az ASUS úgy döntött nem kísérletezik tovább, inkább egy kifelé kunkorodó szenzorsávval toldotta meg a gépházat. A végeredmény kifejezetten stílusos, ráadásként ezzel a húzással sikerült, egy lenyűgöző 97 százalékos kijelző-test arányt elérni.

A készülék 13.9 hüvelykes IPS FHD (1920 x 1080) panelt kapott, amit mindössze 2,5 milliméteres kávák szegélyeznek. A hűvösen elegáns burkolat alatt Intel Core i5-8265U vagy Intel Core i7-8565U processzor lapulhat, 8GB / 16GB (LPDDR3) RAM és dedikált NVIDIA GeForce MX150 grafikus vezérlő társaságában. Adattárolásra minimum 256 GB és legfeljebb 1 TB PCIe SSD használható. A billentyűzet természetesen megvilágított, míg az üvegborítású érintőpadban, egy ujjlenyomat-olvasónak is szorítottak helyet. A hangzásról hagyományosan a Harman Kardon által hangolt rendszer gondoskodik, míg a csatlakozókat két USB-C, egy USB-A, egy microSD olvasó, valamint egy 3,5 mm-es jack képviseli. Az ASUS Zenbook S13 áráról egyelőre nem esett szó.