Az Acer Predator Triton 900 elsőre nem nagyon különbözik más noteszgépektől. Kicsit tüzetesebb vizsgálat után azonban kiderül, hogy ezúttal egy átalakítható gépről van szó.

A készülék 17 hüvelykes, 4K felbontású IPS érintőkijelzővel rendelkezik, amely támogatja a G-Sync technológiát. A CNC megmunkált burkolat alatt, akár nyolcadik generációs Intel Core i7 processzor, 32 GB DDR4 RAM és NVMe PCIe SSD is megfér. A grafikus feladatok minden esetben GeForce RTX 2080 mobil vezérlőre hárulnak, míg a megfelelő üzemi körülményekről, átalakított Acer Aeroblade 3D hűtőrendszer gondoskodik.

A Triton 900 legérdekesebb megoldása az Aero Hinge névre hallgató rögzítés. A masszív zsanér segítségével különböző szögekbe állítható a képernyő. A hagyományos beállítás mellett Display, Ezel és Stand üzemmódok között lehet válogatni. Újabb érdekesség, hogy az érintőpad a mechanikus billentyűzet jobb oldalára került, s igény esetén numerikus tasztatúraként is használható. A kiváló hangélményt a Waves Maxx technológia biztosítja, amely a Waves Nx mozgáskövető segítségével, akár 3D hangtér leképezésére is képes.