A KORG Minilogue XD a két évvel ezelőtt bemutatott polifonikus analóg szinti legújabb változata, amely Monologue és Prologue termékvonal legjobb tulajdonságait gyúrja egybe.

A KORG Minilogue XD szintetizátor az elődhöz hasonló felépítéssel rendelkezik. Harminchét billentyű, erőteljes hangzás, polifonikus szekvenszer, beépített delay (tape típus), megszámlálhatatlan mennyiségű szűrő, oszcilloszkóp és funkció jellemzi a hangszert. A polifonikus analóg szintézis az átalakított áramkörnek köszönhetően még pontosabb és hitelesebb, minden paramétert körültekintően állítottak be.

Az újdonságban az analóg motor mellett, három digitális hanggenerátor (Noise, VPM, User) is helyet kapott, ami lehetővé teszi a hibrid hangtervezést. A zajgenerátor négyféle, digitális szűrővel manipulálható, amelyek elengedhetetlenek az ütőhangokhoz vagy effektezéshez. A VPM (Variable Phase Modulation) / FM oszcillátorral komplex hangok hozhatók létre, míg a felhasználó mód saját oszcillátor programokat betöltésére kínál lehetőséget. Az SDK (Software Development Kit) segítségével létrehozott felhasználói szettek közvetlenül is feltölthetők a memóriába.

A kiváló minőségű digitális effektusok 32 bites lebegőpontos DSP feldolgozást használnak. A három típus (modulation effect, reverb, delay) egyidejűleg is használható, így sokféle variáció közül lehet választani. Újdonság a mikro-tuning funkció, amely lehetővé teszi az egyedi hangkészletek használatát. Az OLED kijelző nagyobb lett és oszcilloszkóp funkciókat is kínál, így a változások már valós időben is követhetők. A KORG Monologue XD 650 dollár kifizetése után vihető haza.