Bemutatkozott a SONY Alpha 6400 kamera

A Sony az Alpha 6400 tükör nélküli fényképezőgéppel bővíti a középkategóriás APS-C termékvonalát. Az Alpha széria legfrissebb, kompakt kialakítású tagja számos megoldást örökölt a full-frame szenzoros masináktól.

A fényképezőgép egyik örökölt jellemzője a 425 fázis-eltérés érzékelő AF pont, amelyek hozzávetőleg a teljes képmező 84 százalékát fedik le. A nagy teljesítményű AF rendszer és a következő generációs BIONZ X képfeldolgozó motor együttese villámgyors (0.02 másodperc) fókuszkeresést, valamint stabil követést tesz lehetővé.


A készülék megkapta az Eye AF technológia legújabb változatát, amely mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerő algoritmus segítségével dolgozza fel az adatokat, külön igazodva a bal és jobb szem állapotához. Ebben a kamerában mutatkozik be a Real-time Tracking funkció, amely külön-külön elemzi a színeket, távolságot (mélységet) és mintákat (fényerő), így minden téma nagy részletességgel rögzíthető. Az új funkció az exponáló gomb segítségével aktiválható, de igény szerint bármelyik funkciógombra beállítható.

A gép 24,2 megapixeles APS-C szenzort dolgoztat, aminek érzékenysége fotózás közben ISO 102400 értékig, míg mozgóképek készítésekor ISO 32000 értékig állítható. Az újdonság a full-frame modellekből ismerős képfeldolgozó algoritmusokat is használja, így képes hatékonyan csökkenteni a zajosodást. A kamerával UHD felbontásban rögzíthetők a videók, van Hybrid-Log Gamma támogatás és time-lapse videók készítésére is lehetőség van.

A hátoldalra 3 hüvelykes, 180 fokban felhajtható LCD kijelző került, aminek köszönhetően egyszerűen készíthetők szelfik és vlogok. Az aktuális munkafolyamatot az LCD képernyő mellett az XGA felbontással rendelkező OLED keresőn is felügyelhető. A SONY Alpha 6400 kamera februártól vásárolható meg; a váz ára 900 dollár, míg egy 18-135mm f/3.5-5.6 objektívet tartalmazó szett 1350 dollárba kerül majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?