Kompakt 3D nyomtatót készített a Polaroid

A Polaroid a CES2019 rendezvényen mutatta be az európai piacra szánt készülékét. A PlaySmart egy megfizethető, könnyen kezelhető 3D nyomtató, amely alkalmazáson keresztül is vezérelhető.


A Polaroid nyolc évtizedes története elsősorban az instant kamerák és filmek körül forgott, holott a vállalat termékkínálata ennél lényegesen komolyabb. A 3D nyomtatók az elmúlt pár évben látványosan zsugorodni kezdtek, megjelentek a kompakt készülékek, amelyek már a háztartásokban is kényelmesen elférnek. A PlaySmart 3D nyomtató ezt vonulatot képviseli, otthoni használatra vagy oktatási célokra egyaránt alkalmas. A készülék PLA, ABS vagy PETG filamentummal képes dolgozni, rendkívül egyszerűen üzemeltethető.

A nyomtatóhoz tartozó szoftver lehetővé teszi a modellek letöltését és importálását, amik aztán egyetlen kattintással nyomtathatók. A program pontosan megmutatja, hogy mennyi ideig tart a művelet, s mennyi anyag szükséges a kiválasztott modell létrehozásához. A készüléken elhelyezett 3,5 hüvelykes kijelzőn a teljes folyamat követhető, plusz a rendszer értesítést küld, ha eltérést észlel a tervek és a végtermék között. Bár a nyomtató csak egy extruderrel rendelkezik a speciális beállítások használatával automatikusan szüneteltethető munka, így az igényeknek megfelelően változtatható a filamentum színe.

A Polaroid PlaySmart 3D nyomtató forgalmazása március elején kezdődik, előre láthatóan 449 eurót kell érte kifizetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?