A Windows 10 Mobile rendszer hivatalosan az év végén adja le a szerelést. A nyugdíjazásig az alapvető biztonsági frissítéseket és kisebb javításokat még biztosítja a Microsoft.

Game over

A mobilos rendszer utolsó stabil változata egy éve került a piacra, azóta jelentősebb frissítés nem érkezett, ez pedig már nem is változik. A legutolsó biztonsági csomag december 10-én várható, majd teljesen megszűnik az operációs rendszer támogatása. A végső frissítést követően a felhasználóknak érdemes biztonsági mentést készíteni, mert ugyan a készülékek működőképesek maradnak, már senki nem szavatolja az adatok biztonságát.

Windows 10 mobile a háttérben

A redmondi vállalat alternatívaként az iOS vagy Android rendszert futtató készülékek felé terelgeti ügyfeleit, mondván számos olyan alkalmazásuk van, amiket ezek a platformok is támogatnak. A leállást mindenképp érdemes komolyan venni, ugyanis egy biztonsági résekkel teli eszköz potenciális veszélyforrásnak számít. A Microsoft egyébként nem fordít hátat a mobil piacnak, ugyanis a konkurens rendszerekre épített alkalmazások mellett, saját Surface Phone fejlesztése is folyamatban van.