A VR-1HD streaming mixer több kamerát és mikrofont képes kezelni, így olyan infrastruktúrát biztosít az élőzéshez, amely jócskán túlmutat a mobiltelefonok vagy a statikus webkamerák kínálta lehetőségeken.

A ROLAND VR-1HD három HDMI bemenettel rendelkezik, amelyek különböző források (kamerák, telefonok, táblagépek, konzolok, számítógép) társítását teszik lehetővé. A források között manuálisan is lehet váltani, de a rendszer számos automatikus funkciót is kínál. Beállítható, hogy mindig az aktív mikrofonhoz kapcsolt kamera képe kerüljön adásba, de mikrofoncsend esetén széles látószög is választható. Zenés videó készítésekor a rendszer igazodik az előadó vagy a felvétel tempójához, így elkerülhetők az indokolatlan kameraváltások. Az Auto Mixing funkciónak köszönhetően a hangok is kordában tarthatók, míg az Audio Follows Video funkció zökkenőmentes átmenetet biztosít az élő hang és a videók között.

A készülék számos hangzásjavító funkciót kínál, amivel korrigálhatók az anomáliák (pl. beszéd és énekhang közötti hangerőváltozás), de a beépített hangtranszformátor segítségével valós időben torzítható és manipulálható is a résztvevők hangja. A műsorok effektekkel és szignálokkal is feldobhatók, amelyek USB-eszközről tölthetők fel a memóriába, ahonnan dedikált gombok segítségével olvashatók be. A készülék használata kis gyakorlással hamar elsajátítható, csupán csatlakoztatni kell a számítógéphez és mehet a móka. A VR-1HD az év második negyedévében lesz elérhető, mintegy 1,495 dollárt kell érte lerakni.