A Meizu Zero az első, teljesen homogén házzal rendelkező telefon, amire semmilyen hagyományos aljzat vagy gomb nem került. Az újdonság az utolsó pillanatban előzte be a Vivo hasonló megoldást kínáló készülékét.

A gyártók tavaly kezdték elhagyni csatlakozókat és lecserélni a fizikai gombokat. A legtöbb közép- és felső kategóriás eszközön már hiába keressük a fejhallgató-csatlakozót, s hamarosan az ujjlenyomat-érzékelő is a kijelző mögé vándorol. A Meizu minderre rádobott egy lapáttal, ugyanis a ZERO az első olyan készülék, amire semmilyen konnektor, gomb vagy nyílás nem került. Az alapvető kezelőszerveket (bekapcsolás, hangerő) a burkolatba épített, haptikus visszacsatoló rendszert használó felületek helyettesítik.

A készülék 5,99 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely szinte a teljes előlapot elfoglalja. A kijelző felett szabadon hagyott sávra, egy 20 megapixeles kamera került, míg hátul segédfénnyel megtámogatott, kettős képalkotó kapott helyet. A telefon megkapta az új mSound 2.0 technológiát, amivel a hagyományos mikrofont és hangszórókat váltották ki.

Az újdonság előre láthatóan Snapdragon 845 lapkát dolgoztat majd, ennek megerősítésére azonban kicsit várni kell, ahogy a részletes jellemzőkkel is adós még a gyártó. Az IP68 minősítéssel rendelkező telefon kizárólag e-SIM kártyával működik és 18 wattos vezeték nélküli töltést kínál. A Super mCharge Wireless eljárás a vállalat saját fejlesztése, jelenleg a leggyorsabb megoldás a kategórián belül. A Meizu Zero ára egyelőre ismeretlen, ahogy megjelenési dátum sincs, ezeket vélhetően az MWC alatt/után jelenti be a gyártó.