A VIVO APEX 2019 hajszállal maradt le a Meizu Zero mögött, de azért a feltűnően minimalista, fizikai gombok vagy portnyílások nélküli készüléknek nincs oka a szégyenkezésre.

A Meizu Zero és Vivo Apex közös jellemzője, hogy egyik telefonon sincsenek fizikai csatlakozók és nyílások, de míg az előbbi végleges változat, addig a második csupán látványos prototípus. A Vivo újdonsága ún. Super Unibody dizájnnal rendelkezik és kifejezetten jól fest, finom kontúrok és szinte kávamentes kialakítás jellemzi a készüléket. A telefon sok tekintetben ugyanazon az úton jár, mint az utolsó pillanatban előző vetélytárs, de azért akadnak eltérések.

A házra ezúttal is nyomásra reagáló érzékelők kerülnek, s persze a klasszikus portokat is szoftveres változatra cserélték. A telefonba várhatóan Snapdragon 855 lapka kerül, amit 12 GB operatív memóriával támogatnak meg. Az adatok számára 256/512 GB tárhely várható, aminek kártyás bővítésről a készülék zárt háza miatt szó sem lehet. Az ujjlenyomatokat a képernyő alá épített érzékelő olvassa be, ráadásként a gyártó szerint ehhez a művelethez a kijelző jelentős részét lehet majd használni. Kamerából a készülék kettőt visel, amik hátra kerültek, előlapi szenzorról egyelőre nincsenek információk. Az akkumulátor töltéséről, egy MagPort elnevezésű mágneses felület gondoskodik, amely mellesleg az adatátvitelért is felelős.

A VIVO APEX 2019 kifejezetten ambiciózus eszköznek tűnik, lényegesen szebb, mint az eddig bemutatott 5G prototípusok. A nagy kérdés, hogy mindebből mennyit sikerül átmenteni a kereskedelmi változatba, de erre csak az MWC környékén kapunk majd választ.