Olympus E-M1X – Befutott az új profi zászlóshajó

Az Olympus E-M1X fényképezőgépet úgy tervezték, hogy maximálisan kihasználja az m4/3 szenzorok kínálta lehetőségeket. A kamera minden helyzetben igyekszik a legtöbbet nyújtani, megújult fókuszrendszer, javított rögzítési képességek és egyedi szolgáltatások jellemzik a készüléket.


A professzionális használatra tervezett E-M1X minden eddiginél jobb kezelhetőséget, ergonómiát és teljesítményt kínál. A készülék 20,4 megapixeles Live MOS szenzort dolgoztat. Az új fejlesztések között megtalálható a High Res Shot üzemmód, amely a két TruePic VIII képprocesszornak köszönhetően, minden korábbinál nagyobb részletgazdagságot kínál. A gyártó népszerű 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor rendszere új giroszenzort kapott, átdolgozásra került az autófókusz, valamint egy új, intelligens témakövető funkció is a csomagba került.

Az újdonságot a két processzor által biztosított, kiemelkedő teljesítményt jellemzi, ugyanakkor a dupla processzor két, nagy sebességű UHS-II SD memóriakártya használatát is lehetővé teszi. A sorozatfelvételek 60 kép/mp sebességgel rögzíthetők, míg AF/AE Tracking funkcióval 18 kép/mp sebesség érhető el. A készülék megörökölte az E-M1 Mark II modell Pro Capture megoldását, amely főként nagy sebességű téma fotózásakor jöhet jól. A kamera több, videósok számára fontos szolgáltatással is rendelkezik, pl. Cinema 4K (4096 x 2160) formátum kiváló felbontást kínál, míg az OM-Log400 beállítás az utómunkát könnyíti meg.

A kamerát integrált portrémarkolattal szerelték, ami mindig stabil tartást biztosít. A markolatban két akkumulátornak jutott hely, de igény esetén USB interfészen keresztül, használat közben is tölthető a készülék. A függőleges és vízszintes markolat kialakítása azonos, így a felhasználók portré és tájkép fotózásakor is használhatják a megszokott mozdulatokat. A gombok és más kezelőszervek úgy lettek elrendezve, hogy a fotósnak minden kézre álljon, míg a kereső 0,83x nagyítást kínál. Mindkét markolatnál található egy több funkciós joystick, a kezelőszervek zárolásában pedig az új C-Lock Lever segít. A készülék pornak és víznek fokozottan ellenáll, ráadásként nagyobb hidegben is használható. Az Olympus E-M1X váz február végétől vásárolható meg a szaküzletekben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?