Idén ünnepli századik évfordulóját az Olympus. A különleges alkalomból a vállalat bemutatta az OM-D E-M1 Mark II fényképező új változatát, amely február végétől lesz elérhető.

A Silver Edition változatból mindössze kétezer darab készül, hasonló jellemzőkkel bír, mint a fekete készülék és árban sem különböznek majd. A klasszikus kivitelű, kiválóan megépített kamera a haladó amatőrök és profik igényeit is képes kiszolgálni. A nagy sebességű TruePic VIII képprocesszornak, 20.4 megapixeles Live MOS szenzornak és a nagy felbontást biztosító M. Zuiko objektíveknek köszönhetően a kamerával minden körülmények között kiváló felvételeket lehet készíteni. A kisméretű és könnyű gép fokozottan por és cseppálló, valamint fagypont alatt (-10 fok) is használható.

„Rendkívül hálásak vagyunk azoknak, akik a megalapítás óta támogatják a vállalatot.“- mondta Hiroyuki Sasa, az Olympus elnöke. – „Továbbra is szeretnénk hozzájárulni a fotós kultúra fejlődéséhez, s biztosítani a különleges pillanatok rögzítésének örömét.” Az E-M1 Mark II speciális változata hozzávetőleg egy hónap múlva kerül a boltokba.