SNOO Smart Sleeper – A nyugodt éjszakák záloga

A SNOO kiságy ötéves kutatás és fejlesztés eredménye. A mesterséges intelligencia vezérelte babaágy prototípusként tavaly előtt mutatkozott be, azóta készen áll a forgalmazásra.


A SNOO Smart Sleeper okoságyat, egy Yves Béhart vezette stúdió készítette. A csapat együtt dolgozott Harvey Karp doktorral, aki többek között a The happiest baby on the block című sikerkönyv szerzője. A szakember állítása szerint a negyedik trimeszterben a csecsemők kevésbé fejlettek, mint más emlősök utódai. A szokatlan ingerek komoly kihívást jelentenek a babának és szülőknek egyaránt. A professzor az időszak könnyebbé tétele érdekében kidolgozott egy módszert, amely méhbeli tapasztalatok megismétlésén és a (többek által vitatott) nyugalmi reflex kiváltásán alapszik.

https://youtu.be/PxTSH93ttO8

A kiságy belsejét úgy alakították ki, hogy imitálja a méhben tapasztalt ingereket, miközben érzékelők és mikrofonok felügyelik a pici minden rezdülését. A külvilág fehér zaj segítségével zárható ki, miközben a rendszer szelíd ringató mozgással nyugtatja a picit. Az ágyhoz tartozik egy dedikált alkalmazás, amely segítségével monitorozható a baba éjszakai viselkedése, valamint az esetleges riasztások is ezen keresztül futnak be. A fejlesztők külön kiemelik, hogy az ágyat az éjszakai nyugalom megteremtésére készítették, s az nem váltja ki a szülői gondoskodást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?