Igazi kertművész az iRobot Terra fűnyíró

Az iRobot a közelmúltban bemutatta legújabb fűnyíróját, amely egyedi szoftver segítségével művészi szintre emeli a gyep gondozását.


A Terra alapvetően nem különbözik az önjáró fűnyíróktól, azonban a gyártó szerint hatékonyságban sokkal többet kínál társainál. A gép az Imprint Smart Mapping technológiának köszönhetően mindig tudja hol a határ és határozatlan körvonalú területek sem hozzák zavarba. A fűnyírónak a navigációhoz csupán néhány, időjárásnak ellenálló jeladóra van szüksége. Az iRobot HOME alkalmazásban beállítható a nyírás gyakorisága, megadható a vágási magasság és kijelölhetők olyan területek, ahol nincs szükség finomkodásra.

A robot teljesen önálló, munka végeztével automatikusan visszatér a töltőre, s nehezebb terepen is képes boldogulni. A motor és az elektronika a felpattanó kövektől védett helyen van, míg a kések úgy lettek elhelyezve, hogy ne gyűjtsék túlságosan a levágott hulladékot. Az iRobot Terra fűnyíró felbukkanása egyelőre csak Németországban (béta) és az Egyesült Államokban várható, valamikor tavasz környékén.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?