Mit tud a Samsung robotporszívója a VR7000M Powerbot? Utánajártunk, hogy képes-e összeszedni a szennyeződést, mennyire felhasználóbarát, és hogy egyáltalán van-e értelme beruházni egy ilyenre!

Dizájn

Kialakítás: A szokásos, diszkosz jellegű készülékház, ami nem sokban különbözik az összes többi robotporszívótól. Oké, az látszik rajta, nem valami noname, gagyi cucc, de ez ezen a szinten azért már alapelvárás.
Kezelőpanel: A tetején, kényelmesen elérhető.
Dokkoló: Van. Ennek köszönhetően nem kell vezetékkel a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni. Amennyiben merül az akksi a készülék automatikusan visszatér a bázishoz, és dokkolja, majd feltölti magát.
Méret: 340x97x348 mm. A kevesebb, mint 10 centiméteres magasság azt jelenti, hogy a legtöbb robotporszívónál laposabb, azaz beférhet olyan bútorok alá is, ahol azok már megállásra kényszerülnek!
Padló-készülékház távolsága: 15 mm. Az átlagnál (10 mm) több, ami azt jelenti, hogy nehezebben akad el, mint a legtöbb rokona.


Súly: 4,3 kilogramm. Abszolút mobilis, könnyen hordozható.
Kefe szélessége: 290 mm, lényegesen szélesebb, mint ami általában a termékcsalád tagjaira jellemző. Ezáltal gyorsabban végez a munkával, és kevesebb energiát fogyaszt.
WiFi: Van.
Beépített kamera: Van, de arra nem alkalmas, hogy képet közvetítsen a telefonra.
Fedélzeti szenzor: Van, FullView Sensor 2.0
Porgyűjtési kapacitás: 0,3 liter. Átlagos, de ez lehetne egy kicsit több is.

Használat közben

Távirányító: Van, szuper! Manuálisan is lehet navigálni az eszközt.
Célpont kijelölés: Támogatott. Elég csak “rámutatni” a távirányítóval a padló, szőnyeg stb. egy pontjára, és a masina egyből odavágtat. Ez jó ötlet, és jól is működik, hiszen ha kiszóródik valami, azonnal el lehet tüntetni.
Okostelefonos vezérlés: Támogatott. Egy ingyenes letölthető app segítségével kiváltható a távvezérlő. Érintéssel elindíthat és leállítható a Samsung VR7000M Powerbot, emellett időzített munkafolyamatot állítható be. Azaz a porszívó akkor is elvégezheti a munkáját, amikor épp senki sincs otthon. Ez tök jól működik, mire reggel bementünk az irodába, szépen eltűnt a kosz a földről.


Automata útvonalválasztás: Van. A Visionary Mapping Plus rendszer megtalálja és végigvezeti a robotot a legoptimálisabb takarítási útvonalon. A szenzoroknak és a fedélzeti digitális kamerának köszönhetően a készülék egy teljes térképet vázol a lakásról, és kikalkulálja a leghatékonyabb útvonalat. Magyarul rá lehet bízni az egész munkát, nem kell kijelölni, hogy mikor, hova menjen, azt is megjegyzi, hogy ha már járt valahol. Ennek köszönhetően egyedül is képes dolgozni. Kipróbáltuk: működik.
Biztonsági zóna: Van! Egyszerűen kijelölhető egy terület, amelyen belülre a Samsung VR7000M Powerbot nem teheti be a lábát. Így akkor is kitakaríthatjuk vele a szobát automata módban, ha az egyik felében elszórt játékok, LEGO darabkák vannak. Nem kell attól félni, hogy felszippantja azokat. Ez a funkció jól működik, tényleg nem bolondult meg a masina, nem hagyta el a zónát.
Töltési idő: 160 perc, átlagos.
Öntisztító kefe: Van. Úgy alakították ki a kefe fejét, hogy a közepére gyűljön a szennyeződés, ami egy pillanat alatt eltávolítható onnan.
Zajszint: 76 dB. Ez azért messze van a csöndtől, de sajnos ez a porszívók termékcsoportjában átlagosnak számít.

Tisztítási teljesítmény

Max fogyasztási teljesítmény: 130 W. Korrekt.
Tisztítási sebesség: 0,32 m/sec. Mint a nagy átlag.
Szűrő eltömődésgátló: Van. A készülék nagy centrifugális erőt hoz létre, amely a port és szennyeződéseket a levegőből a külső kamrába juttatja. Ezzel tisztán tartja a szűrőt, és csökkenti az eltömődések lehetőségét. Tök jó, nem kell (gyakran) szétszedni.
Saroktisztítás: Működik: Az Edge Clean Master funkciónak köszönhetően és a sörte kefe használatával még a nehezen elérhető sarkokat is ki tudja tisztítani. Amikor a kefe hozzáér a falhoz, az automatikus zár aktiválódik, és segít, hogy még több szennyeződést összegyűjthessen a gép

 


Parketta: Hibátlan, nem maradt kosz.
Linóleum: Hibátlan, nem maradt kosz.
Kő: Hibátlan, nem maradt kosz.
Padlószőnyeg: Hibátlan, nem maradt kosz.
Vastagabb szőnyeg: Jó, a nagyját mindig összeszedte, de előfordult, hogy még egyszer-kétszer rá kellett küldeni, hogy az összes apró szennyeződést magába szippantsa.

.
Ár:

Samsung VR7000M Powerbot (SR20M707HWS): 150 000 forint. Kategóriájában (márkás, sokodalú, nagy tudású, sok kényelmi funkcióval ellátott, jó hatékonysággal tisztító robotporszívók), az olcsóbb modellek közé tartozik.

Kinek ajánljuk – Samsung VR7000M Powerbot

– Robotporszívót vásárolna.
– Alacsony bútorai vannak, ami alá a legtöbb masina nem fér be.
– Magas szőnyegei vannak, amiben az átlagos robotok elakadnak.
– Olyankor akar “takarítani”, amikor nincs otthon.
– Fontos a kényelmes vezérlés.
– Gyerekei is vannak, akik itt-ott szétszórhatják a játékaikat.
– Minél kevesebb időt akar porszívózással tölteni.

Kinek nem ajánljuk – Samsung VR7000M Powerbot

– Hagyományos porszívóban gondolkodik.
– Ultraolcsó, egyfunkciós robotporszívót keres.
– Extrasok koszt termel, például szőrehullató állatai vannak.
– Nagyon halk készüléket akar.

Még több információ a Samsung VR7000M Powerbot robotporszívóról a hivatalos weboldalon

Teszt áttekintő
Dizájn
Kezelés
Tisztítási teljesítmény
Extrák
Ár/érték arány
samsung_vr7000m_A Samsung VR7000M Powerbot robotporszívó kifejezetten jól sikerült darab. Képes egyedül dolgozni, és azt leszámítva, hogy kicsit hangos, nagyjából semmibe sem lehet belekötni. Szuper darab, bátran ajánljuk!