Az AMBEO hangprojektor a virtuális technológiát és a hifi minőségű hangzást házasítja össze. A készülék támogatja az objektumalapú szabványokat és beépített mélynyomóval rendelkezik.

Az 5.1.4 csatornás eszköz támogatja a DTS: X, Dolby Atmos és MPEG-H szabványokat. A saját fejlesztésű virtualizációs technológia kivételes 3D hangzással kecsegtet. A rendszer először feltérképezi az adott helyiséget, s figyelembe veszi annak akusztikus jellemzőit. Második lépésként felméri a hallgató helyzetét és az összegyűjtött adatok alapján kalibrálja az eszközt. A burkolat alatt hat darab 4 hüvelykes mélysugárzó dolgozik, így dedikált mélyláda nélkül is erőteljes basszusokat kapunk.

A készülék Google Chromecast támogatást is kínál, tehát Google Assistant kompatibilis eszköz segítségével hanggal is vezérelhető. Vezeték nélkül Bluetooth vagy AirPlay 2 használatával társíthatók a források. A hangzás finomításában a Sennheiser Smart Control alkalmazás segít, ami a beállítást, frissítést és konfigurálást is megkönnyíti. A Sennheiser Ambeo hangprojektor prémium hangélményt kínál, ennek megfelelően az ára is húzósan alakul, ugyanis 2500 eurót kell érte kifizetni.