A Sony bemutatta új Imaging Edge mobil alkalmazását, valamint szoftver asztali változatának frissítéseit. Az alkalmazás izgalmas új funkciókat kínál hobbifotósoknak és profiknak egyaránt.

Az Imaging Edge Mobile alkalmazás a Sony PlayMemories Mobile applikáció utódja. A szoftver fotózás közben azonnali képátviteli lehetőséget biztosít a kamera és a társított mobilkészülék között. Az alkalmazás támogatja a 4K minőségű videó jelátvitelt és rendelkezik távirányítási funkcióval, ráadásként használatával a felhasználók gyorsabban oszthatják meg a tartalmakat a közösségi média felületeken.

A profi fotósok számára fejlesztett Transfer & Tagging add-on alkalmazás segít felgyorsítani a kamera és mobilkészülék közötti FTP adatátvitelt, így a fotósnak több ideje marad az érdemi munkára. Az applikáció támogatja hangvezérlést, ami szintén gyorsíthatja a munkafolyamatokat. Az alkalmazás online funkciója segít a képekhez csatolt feliratokat és megjegyzéseket minden eszközön hibátlanul megjeleníteni.

A szoftver asztali verziója a time-lapse filmek elkészítését megkönnyítő funkciókkal frissül, illetve további felhasználói élményt segítő szolgáltatásokat (pl. összehasonlító megjelenítés, gyűjtemény funkció) is kínál. A visszajelzések alapján megújult a felhasználói kezelőfelület, ami így sokkal átláthatóbb és logikusabb lett. Az asztali változat újításai január végén élesedtek, míg a mobil applikációk márciustól érhetők el.