Egy ideje már beszélik, hogy belépőszintű tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerán dolgozik a Canon. A vállalat várhatóan a jövő héten rángatja le a leplet az újdonságról.

Bár a pletykákat illik szőrmentén kezelni, egyre több forrás emlegeti a Canon EOS RP kamerát. A masina a hírek szerint vadonatúj 26 megapixeles CMOS szenzort dolgoztat és megkapja a DIGIC 8 képfeldolgozó processzort. Az alapvető jellemzők között említést érdemel a Dual Pixel CMOS AF, valamint a Dual Sensing IS. Utóbbi azt feltételezi, hogy a márka az alsó kategóriában is kész bevezetni a szenzor stabilizálást.

A továbbiakban várható még digitális objektív optimalizálás (DLO) és C-RAW kompatibilitás, s adott lehet a gépen belüli RAW konvertálás lehetősége. A mindössze 440 gramm tömegű készülékre OLED elektronikus keresőt pakoltak, míg a képek komponálását kihajtható és elforgatható LCD (3 hüvelyk) kijelző segíti. A gép fotós és videós képességei egyelőre nem ismertek, csupán annyit lehet tudni, hogy a folyamatos felvételi teljesítmény 5 képkocka/mp. Ez az érték első hallásra kicsit karcsúnak tűnik, de várjuk meg a hivatalos adatokat. A Canon EOS RP kamera bejelentésére az infók szerint február 14-én kerítenek sort, kíváncsian várjuk a részleteket.