Fujifilm FinePix XP140 – Irány a víz alá

A FinePix XP140 kamera a gyártó legújabb, szabadtéri sportokra és egyéb szabadidős tevékenységekre tervezett digitális fényképezőgépe. A vízálló kompakt aprósággal akár UHD felbontású videók is készíthetők.


A tenyérméretű házba saját fejlesztésű képfeldolgozó egység és hátsó megvilágítású CMOS érzékelő került. A készülék megtartotta az előd 16 megapixeles felbontását, ahogy a rejtett kialakítású objektívet sem piszkálták. Kapunk egy halom képrögzítést segítő automata funkciót és speciális szűrőt, utóbbiak képre gyakorolt hatása a hátsó LCD (3 hüvelyk) kijelzőn ellenőrizhető. Az újítások közé tartozik, hogy akár ISO12800 érzékenység is használható, így a kamerával gyengébb fényviszonyok között is jó felvételek készíthetők. Az új modell az első XP sorozatú masina, amely képes 4K videó rögzítésére. Ultra HD (3840×2160) felbontásban 15 kép/mp sebesség érhető el, míg FHD felbontásban 4×-es slow-motion felvétel is rögzíthető.

A fényképezőgép megfelel az IP68 szabványnak, huszonöt méterig ellenáll a nyomásnak, jól viseli a port, közel két méteres magasságból kibírja a zuhanást és mínusz tíz fokig fagyálló. A szolgáltatások között megtalálhatók a WiFi és Bluetooth kapcsolatok, így a kamera gyorsan és egyszerűen társítható hordozható eszközökhöz. A FUJIFILM Camera Remote alkalmazás segít a felvételek rendszerezésében vagy megosztásában. A Fujifilm FinePix XP140 kamera öt színben kerül forgalomba, márciustól lesz elérhető 200 eurós áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?