Víz alatti fotózást segíti a RICOH WG-60 kamera

A RICOH kicsit egyedül maradt a vízálló kompakt gépével, mert a víz alá vihető telefonok megjelenése miatt, lassan az utolsó gyártó is kihátrál a kategória mögül.


Csak egy apró lépés előre

A RICOH WG-60 közvetlen leszármazottja a tavalyi WG-50 típusjelzésű modellnek, de aki számottevő újításra számít, bizony csalódni fog. A készülék az elődhöz hasonlóan 10-15 méteres mélységig használható, s egy az egyben megkapta annak 2,7 hüvelykes LCD kijelzőjét. A kamera 16 megapixeles, 1/2,3 hüvelykes CMOS szenzort dolgoztat, maradt a 28-140 mm gyújtótávolságú zoomobjektív, ötszörös optikai és digitális (7,2 x) zoom. A rendszer egy picit finomodott, ezúttal témakövetés és arcfelismerés is bővíti a szolgáltatások körét.

Mozgóképek legfeljebb FullHD felbontásban rögzíthetők, állóképek esetében a standard és témamódok között lehet válogatni. A rendszer a víz alatti használathoz igazított beállításokkal, beépített vakuval igyekszik támogatni a képalkotást. A készülékre egy HDMI konnektor került, míg a beépített tárhely SD, SDHC vagy SDXC kártyákkal bővíthető, de Flash Air kompatibilitást is kapunk. A Ricoh WG-60 fekete és piros színben kerül forgalomba, előre láthatóan 280 eurót kell érte kifizetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?