A Panasonic mindkét újdonsága következő generációs modell, azaz egy már létező sorozat legújabb tagjához lehet szerencsénk. Egyik a vállalat bridge kamera kínálatát bővíti, míg a másik ultrakompakt fényképezőgép.

A Panasonic Lumix FZ1000 II nagy méretű, 1 hüvelykes képérzékelővel és 16x optikai zoomos objektívvel szerelt fényképezőgép. A készülék jó választás lehet a komolyabb készségek után vágyakozó hobbi fotósok számára. A 20,1 megapixeles, nagy fényérzékenységű MOS képérzékelő elégtelen fényviszonyok között is jól használható. A géppel 12 kép/mp sebességű sorozatok lőhetők, ami követő fókusz esetén 7 kép/mp értékre korlátozódik. A képrögzítést öt tengelyes optikai képstabilizátor (Hybrid OIS) segíti, videofelvétel UHD felbontás mellett 30 kép/mp, míg FullHD felbontással legfeljebb 120 kép/mp sebességgel készíthető.

A készüléket nagy sebességű és rendkívüli pontos 0,39 hüvelykes OLED keresővel szerelték. A felvételek készítését 3 hüvelykes, szabadon elforgatható és dönthető LCD kijelző könnyíti meg, amely már érintéssel is vezérelhető. A gombokat, valamint az első és hátsó tárcsarendszert úgy helyezték el, hogy az minden körülmények között elérhető legyen. A kamera WiFi vezérlő mellett, már Bluetooth adapterrel is rendelkezik.

A Panasonic Lumix TZ95 a gyártó népszerű TZ (Travel Zoom) sorozatának legújabb tagja. A készülék 24 mm-es ultraszéles-látószögű objektívet visel, amihez 30x optikai zoom társul. A remegést ezúttal a Power O.I.S. optikai képstabilizátor enyhíti, míg a Zoom Compose Assist funkció segít a gyorsan mozgó témák lekapásában. A készülék manuális beállításokkal vagy teljesen automata üzemmódban is használható.

Mozgóképek rögzítése UHD (30 fps) és FHD (120 fps) felbontással lehetséges, ezúttal is elérhetők különböző segédfunkciók. A kamera Bluetooth és WiFi kapcsolatokat biztosít, míg a BLE (Bluetooth Low Energy) funkció automatikusan mentést kínál. A telefonhoz vagy táblagéphez társított fényképezőgép távirányítható, ami ideális megoldás pl. a csoportos szelfizésnél. A kamerák hosszú üzemidőt kínálnak, de szükség esetén USB interfészen keresztül, akár út közben is tölthetők.