Viselhető eszközökkel is támad a Samsung

A topkategóriás telefonok mellett, több viselhető eszköz is kikerült a Samsung műhelyéből, amit sorban be is mutatott a gyártó.


A legújabb órák és aktivitásmérők elsősorban a sportolókat és az aktív életmódot kedvelőket igyekeznek megszólítani. A Galaxy Watch Active formanyelve ismerős, de a készülék könnyebb, egyértelműen sportosabb és valamivel egyszerűbb a korábbi modelleknél. Az órát 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzővel szerelték. Az egyszerűség jegyében ezúttal elhagyták a forgatható gyűrűt, így a vezérlésre két fizikai gomb és az érintésérzékeny megjelenítő használható. A burkolat alatt kétmagos Exynos 9115 lapka dolgozik, ami mellé 768 MB RAM és 4 GB tárhely került. A víz (IP68) és ütésálló (MIL-STD-810G) készüléket 230 mAh kapacitású teleppel szerelték, ami támogatja a szabványos Qi vezeték nélküli töltést.

A Tizen alapokra épített óra egész nap monitorozza a felhasználó aktivitását, felügyeli a sportolók teljesítményét, szemmel tartja a napi stressz mértékét és alváskövetésre is alkalmas. Az eszközre természetesen pulzusmérő is került, de a vérnyomás ellenőrzésére is lehetőséget biztosít. A készülék közel negyven mozgásforma megkülönböztetésére képes, Android és iOS támogatást kínál, valamint hajlandó a harmadik féltől származó alkalmazásokkal is együttműködni. A Galaxy Watch Active forgalmazása előre láthatóan március végén kezdődik, mintegy 80.000 forintot kell majd érte leszurkolni.

A gyártó két aktivitásmérő karperecet is bemutatott, amelyek Galaxy Fit és Galaxy Fit E névre hallgatnak. Mindkét eszközön az újonnan fejlesztett Realtime operációs rendszer fut, s mindkettő egy hétig is elvan töltés nélkül. A Galaxy Fit 0,95 hüvelykes AMOLED kijelzőt visel, míg a kisebb tesónak csupán 0,7 hüvelykes PMOLED megjelenítő jutott. A gépházban mindkét esetben ugyanaz a chipset dolgozik, amihez a nagyobb eszköz esetében segédprocesszort is társítottak. A nagyobb modellt 120 mAh, míg a kisebbet 70 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik életben tartani. A Samsung Galaxy Fit E (13.000 Ft) áprilisban teszi tiszteletét, míg a Samsung Galaxy Fit (30.000 Ft) a májusi napsugarakkal érkezik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?