Nyári kalandozásra készül a RICOH

Bemutatkozott a RICOH WG-6 kompakt fényképezőgép. A készülék strapabíró kialakítással, makrózásnál hasznos multifunkciós körlámpával és finomított jellemzőkkel várja a nyarat.


A WG sorozat felsőházához tartozó masina húsz méterig vízálló, két méteres zuhanást is elvisel, s igény esetén mínusz tíz fokos hidegben is használható. A kamerát 20 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS érzékelővel szerelték, ami rosszabb fényviszonyok között is jól teljesít. Az 5x optikai zoom (5-35mm) szinte minden népszerű gyújtótávolságot lefed, míg az optika körül elhelyezett, állítható fényerejű LED diódák a makró módban jöhetnek jól. Az új szenzor a Full HD mellett 4K videók készítésére is lehetőséget (3840 x 2160 felbontás/30 fps) kínál. A klasszikus Movie SR (Shake Reduction) mód mellett, egy új Movie SR+ funkció is rendelkezésre áll.

A masina megújított vázára 3 hüvelykes LCD kijelzőt pakoltak, amire egy AR (Anti-Reflection) bevonat került, hogy minimalizálja a visszaverődéseket. Van egy kifejezetten kültéri használatra szánt beállítás, ami a változó fényviszonyokhoz igazítja a megjelenítő fényerejét. A fényképezőgép GPS modulja automatikusan eltárolja a földrajzi adatokat, illetve GPS alapon állítja a pontos időt, így a felvételek mindig egyszerűen azonosíthatók. A beépített akkumulátor USB-C konnektoron keresztül tölthető. A FlashAirTM SD memóriakártyákkal kompatibilis, fekete és narancs színekben elérhető RICOH WG-6 kamera forgalmazása előre láthatóan március végén kezdődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?