Két modellel újít a Samsung Galaxy A sorozat

A Samsung Electronics két új eszközzel bővíti, vagy inkább frissíti a középkategóriás Galaxy A sorozatát. A készülékek mérete és kialakítása megegyezik, azonban a kamerák és a hardver tekintetében már akadnak eltérések.


A Samsung Galaxy A30 és A50 telefonok szolgáltatások, látvány, képalkotás és teljesítmény tekintetében is szintet léptek. Mindkét eszközt úgy alkották meg, hogy képesek legyenek lépést tartani a megváltozott felhasználói igényekkel. A Galaxy A30 telefon 6,4 hüvelykes, FHD+ (1080 × 2340) felbontással dolgozó Super AMOLED Infinity-U kijelzőt kapott. A 3D üveggel fedett panel mögött Exynos 7885 chipset kapott helyet, ami mellé 3/4 GB RAM és 32/64 GB belső tároló került. A kifejezetten diszkrét szenzorsziget közepén 16 megapixeles (f/2.0) kamera vigyorog, míg átellenben 16 (f/1.7) + 5 megapixeles (f/2.2) páros található.

A Galaxy A50 készülék a fentebb részletezett kijelzőt viseli, ám a motorházban ezúttal Exynos 9610 lapka található. Az operatív memória 4/6 GB lehet, míg tárolóból 64/128 GB méretű jelenti a választékot. Az előlapra 25 megapixeles (f/2.0) kamera került, hátulra pedig tripla rendszert pakoltak. Az üveggel borított hátlap bal sarkában 25 megapixeles (f/1.7) főkamera, 8 megapixeles (f/2.2) széles látószögű és 5 megapixeles (f/2.2) mélységet érzékelő egység feszít, vertikális elrendezésben. A képalkotást természetesen különböző, mesterséges intelligenciát sem hanyagoló funkció segíti. A védelemről mindkét esetben ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, amit hátulra (A30) és a kijelző alá (A50) helyeztek el. A módosított Android Pie rendszert futtató újdonságok aktívan használják a Bixby rendszert, s gyors töltést támogató 4000 mAh kapacitású teleppel rendelkeznek.

A Samsung Galaxy A30 hazai forgalmazása kétséges, azonban az A50 áprilistól már megtalálható a szolgáltatók és márkakereskedők kínálatában. Sajnos a fogyasztói ár egyelőre nem ismert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?