Megnőttek a Lenovo Thinkpad X noteszgépek

A Lenovo Thinkpad X sorozat a márka kompakt gépeit tartalmazza. Az új modellek leginkább szembetűnő újítása a nagyobb kijelző, amivel a gyártó a vetélytársak hasonló lépésére kíván válaszolni.


A ThinkPad X390 és ThinkPad X390 Yoga modellek alapmérete a nagyobb kijelzők ellenére alig változott, így továbbra is mobilis eszközökről beszélhetünk. Mindkét változat 13,3 hüvelykes kijelzőt kapott, de míg a klasszikus kialakítású noteszgép esetében TN panel is választható, addig a hajtogatható társat csupán FullHD IPS érintőkijelzővel (X390 esetében PrivacyGuard funkcióval) lehet megvásárolni. A PrivacyGuard szolgáltatás főként nyilvános helyeken hasznos, ugyanis a szolgáltatás aktiválásával csökkenthető az oldalirányú betekintési szög, így elzárkózhatunk a kíváncsi szemek elől.

Mindkét eszköz gyomrában nyolcadik generációs Intel processzorok (Core-i5 8265U vagy Core-i7 8565U) dolgoznak. Az X390 noteszgépbe legfeljebb 32 GB DDR4 (2400MHz) memória kérhető, de az átalakítható masinába csak 16 GB memóriának jutott hely. Adattárolásra mindkét esetben 1 TB PCIe SSD a gyártó legjobb ajánlata. A HD webkamerát ThinkShutter takarja el az illetéktelenek elől, ezen kívül opcionális ujjlenyomat-szkennerrel növelhető a biztonság. Az eszközökön Thunderbolt 3, USB-C, két USB 3.1, HDMI 1.4 konnektorok, jack és microSD-olvasó található.

A Lenovo két újdonsága előre láthatóan májusban érkezik 1099 dolláros (X390) és 1399 dolláros (X390 Yoga) induló árakon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?