Bár a Sony kínálatának jelentős részét felvonultatta Barcelonában, így is maradt olyan eszközük, aminek kevesebb figyelem jutott. Az Xperia L3 okostelefon ilyen mostohán kezelt modell, pedig a dupla kamerás készülék könnyedén hozza a gyártóra jellemző minőséget.

A telefon 5,7 hüvelykes HD+ felbontású kijelzőjét, ötödik generációs Gorilla üveg mögé rejtették. A készülék klasszikus megjelenésű, azaz a 18:9 képarányt kínáló panel alul és felül szélesebb sávban végződik. A motorháztető alatt Mediatek MT6762 chipset lakik, 3 GB RAM és microSD kártyával bővíthető 32 GB méretű tároló mellett. A készülék igény esetén két SIM kezelésére képes, s megkapjuk a szokásos hálózati és helymeghatározó technológiákat.

A fekete, ezüst és arany változatban elérhető telefont 8 megapixeles (f/2.0) előlapi kamerával szerelték, míg a hátoldalon 13 megapixeles (f/2.2) főkamerát, valamint 2 megapixeles (f/2.4) segédet találunk. Az eszköz védelmét oldalra helyezett ujjlenyomat-szkenner biztosítja, míg az energiát 3300 mAh kapacitású, gyorsabb töltést is támogató akkumulátor szolgáltatja. A Sony Xperia L3 telefon Android Oreo rendszert futtat, amit saját köntösbe bujtattak. Az átalakított szoftver több kényelmi funkciót is kínál, többek között az egykezes használatot megkönnyítő, kicsinyített nézet is a kalapba került. Sajnos a középkategóriás újdonság ára és a forgalmazás kezdete még nem ismert.