Megérkezett a kompakt RICOH GR 3 kamera

A RICOH GR 3 kamera a gyártó APS-C szenzort dolgoztató, kompakt sorozatának legújabb tagja. A készülék fő alkatrészeit (objektívet, szenzort és képalkotó motort) áttervezték, amivel sikerült optimalizálni a képminőséget és bővíteni a szolgáltatások körét.


A kompakt vázba APS-C képérzékelőt pakoltak, amihez egy új fejlesztésű GR objektívet (f/2.8) társítottak. A képfeldolgozást az új fejlesztésű GR ENGINE 6 motor végzi. A megközelítőleg 24.24 effektív megapixeles szenzor rendkívül nagy felbontású fotók készítését teszi lehetővé. A fényképezőben egy gyorsító egység is található, amely az adatfeldolgozás tempóját hivatott felpörgetni. A hibrid AF rendszer (kontraszt alapú mechanizmus és arcfelismerés) gyorsabb és megbízhatóbb autófókusz működést szavatol. A rázkódást a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) stabilizátor kompenzálja, míg a moiré hatást az AA Filter Simulator néven emlegetett technológia csökkenti.

A készülékre 3 hüvelykes LCD kijelző került, amely teljes felügyeletet biztosít a felhasználók számára. A kijelzőre speciális bevonat került, így az erősebb fényben is jól látható marad. Az érintésérzékeny felületen keresztül könnyedén kívánt szintre hozhatók a kép egyes jellemzői (szaturáció, színezettség, kontraszt és zaj), plusz egy paraméterkészlet segítségével egyéni beállítások is használhatók. A masinával természetesen Full HD (1920 x 1080, 60fps) videofelvételek is készíthetők. A RICOH GR 3 WiFi és Bluetooth kapcsolatokkal rendelkezik, kényelmesen társítható telefonnal vagy számítógéppel, egyszerű hozzáférést biztosít a közösségi oldalakhoz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?