R.I.P – A Sony leállította a PS VITA gyártását

Már korábban is hallottuk rebesgetni, de ezúttal hivatalosan is megerősítették, hogy Japánban befejezik a PS Vita gyártását. Hiroyuki Odaka, a Sony egyik döntéshozója azt is elárulta, hogy egyelőre nincs napirenden az utód fejlesztése.


A PlayStation Vita 2011-ben látta meg a napvilágot. A marokkonzol az első években nem fogyott rosszul, azonban képtelen volt felnőni a közvetlen elődnek számító PSP konzolhoz. A készülékből nyolc esztendő alatt nagyjából tizenhatmillió darabot sikerült értékesíteni, ami csupán töredéke a PSP nyolcvanmilliós sikerének. Ugyan a Sony hivatalos számokkal nem támasztotta alá a kudarcot elismerte, hogy sokkal többet vártak a masinától.

A konzol sorsa már évekkel ezelőtt megpecsételődni látszott. Először a Sony jelentette be, hogy nem készítenek több játékot az eszközre, majd a külsős fejlesztők is leugráltak a lassan süllyedő hajóról. Elemzők szerint a hordozható konzolnak az egyre fejlettebb mobiltechnológia tette be a kaput, hiszen egy nagyobb kijelzővel rendelkező izmosabb telefon, hasonló grafikus teljesítményt képes kipréselni magából. A PS Vita története jól példázza, hogy semmi nem tart örökké. Jó haver volt. Szerettük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?